Referat - Metro - marketing strategic

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
412
Etichete
metro, marketing, strategic
Descarcari
679
Nota
0 / 10 - 0 voturi




Se spune ca e inutil sa opresti scurgerea timpului si ca cel mai bine este sa înveti sa mergi în aceeasi directie cu el. Succesul deplin nu este asigurat atunci când privesti dinspre tine spre ceea ce e în jurul tau, ci atunci când privesti dinspre mediul în care existi si actionezi catre eul tau. Într-un mod asemanator functioneaza si sistemul economic, cu toate componentele acestuia: pentru a-si asigura succesul firmele au nevoie de o viziune asupra activitatii lor orientata din exterior catre interior. Daca firma poate întelege schimbarile care intervin permanent în cadrul mediului în care opereaza, atunci va putea profita din plin de eventualele ocazii favorabile ale pietei, cu conditia sa se axeze pe reactia la timp.
Abordarea mediului ambiant si a interdependentelor dintre acestea si organizatie, în contextul tranzitiei spre economia de piata, constituie o problema de maxima importanta, la a carei rezolvare marketingul strategic este chemat sa aiba un rol decisiv. Aceasta cu atât mai mult cu cât cunoasterea în detaliu a multitudinii de variabile exogene si endogene ce influenteaza organizatia este de natura sa-i asigure o functionalitate eficienta, într-un mediu concurential din ce în ce mai acerb. Relativitatea importantei impactului se datoreaza modului în care organizatia a anticipat si s-a pregatit pentru receptionarea mesajului respectiv.
Lucrarea prezenta este structurata în cinci parti distincte, a caror capitole reprezinta defapt etapele procesului de planificare strategica atât la nivelul superior, al corporatiei, cît si la cel al unitatii strategice.
Primul capitol, denumit generic “Concepte de baza ale marketingului strategic”, urmareste într-o prima etapa evolutia notiunilor de marketing si marketing strategic, în contextul schimbarilor profunde la nivelul firmelor, dar si la nivelul întregii economii pe ansamblu. Nevoia de adaptare la noua conjunctura a pietelor, a condus la implementarea sistemelor planificate de marketing, sisteme care pot


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org