Referat - Numerele si legile hazardului

Categorie
Referate Matematica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
355
Etichete
numerele, legile, hazardului
Descarcari
235
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Numerele si legile hazardului



Numerele sunt prezente in viata noastra zi de zi, fie ca invatam,muncim sau pur si simplu mergem pe strada.
Istoria lor este insa mult mai indepartata decat ne-am putea imagina.Numaratul, util inca de la inceputul vietii pe pamant, le-a dat mare bataie de cap stramosilor nostri indepartati.
Numerele mici sunt usor de apreciat si memorat. Un mod primitiv de numarare este folosirea pietricelelor, cate una pentru fiecare obiect. Dificultatile apareau insa in cazul numerelor mai mari.Unele societati numarau pe degetele mainilor, dar nu puteau sa treca de zece, solutia ramanand memorarea numarului de zeci numarate.Dar au existat abateri si de la acest sistem.
De exemplu, cu 4.000 de ani in urma, babilonienii isi bazau numaratoarea pe zeci, pana la numarul 60.Un rezultat al acestui fapt este ca in prezent avem un sistem temporal cu 60 de secunde intr-un minut si 60 de minute intr-o ora.Odata cu dezvoltarea limbilor, oamenii au putut sa foloseasca cuvintele pentru a reprezenta numere.Un alt mod a fost folosirea picturilor, dar este mult mai rapid sa se foloseasca un fel de simboluri pentru a reprezenta numerele.
Egiptenii foloseau o serie de linii simple pentru numerele pana la noua si apoi un simbol special pentru zece.Babilonienii aveau un sistem similar, pe cand romanii au introdus un sistem nou cand numaratoarea ajungea la cinci.Altii aveau un sistem separat pentru fiecare numar pana la noua, ca si in sistemul arabic pe care il folosim astazi, iar grecii aveau si ei un simbol special pentru zece.
Utilizarea neincetata a numerelor a dus la necesitatea aparitiei unor metode mai performante de a numara si a calcula.Astfel, dupa indelungata folosire diferitalor mijloace, cum ar fi abacul,a aparut si o forma apropiata a ceea ce azi numim calculator.
Termenul de calculator se refera la un dispozitiv cu roti dintate rotative.Primul calculator de acest fel a fost inventat in anul 1642, in Franta, de catre Blaise Pascal.Curand s-au intro


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org