Referat - Octavian Augustus

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
530
Etichete
octavian, augustus
Descarcari
279
Nota
0 / 10 - 0 voturi












Initiat de Cesar în arta militara,apoi adoptat si desemnat prin testament ca unicul mostenitor al dictatorului,Octavian Augustus îsi elimina cu abilitate toti atversarii politici.
Octavian Augustus este singura personalitate politica ce reuseste la sfârsitul razboaielor civile,sa concentreze în mâinile sale întreaga putere politica si militara.
Dupa victoria de la Actium (31.a.CHR.),încheie un sir de aliante politice efemere si poarta înversunate lupte pentru putere si elaboreaza o serie de legi prin care reorganizeaza statul si restaureaza vechile traditii.
În batalianavala de la Actium(în dreptul coastei vestice a Greciei),Octavian Augustus a repurtat victoria împotriva lui Marcus Antonius(31.a.CHR.) acesta din urma se refugiaza în Egipt la regina Cleopatra.
Dupa saizeci de ani de razboaie civile ,Augustus,mare om de stat ,a instaurat “PAX ROMANA”,pace care a favorizat o puternica dezvoltare economica ,sociala si culturala a Imperiului.
Principatul impus de Octavian a fost o forma de guvernare a Romei care a durat în timp de aproape 300 de ani Atribuirea de catre Senat a titlului de “Augustus”purtat apoi de toti împaratii care i-au urmat lui Octavian(alaturi de numele de “Cesar”),conferea puterii o natura divina.
Senatul a fost adaptat nevoilor Imperiului,capatând atribute preponderent administrative si largindu-si rândurile cu membrii din provincii.
Pâna la începutul secolului al-///-lea ,în fruntea statului roman s-au succedat împarati legalisti sau traditionalisti respectând precedentele stabilite de Augustus si înclinati spre colaborarea cu Senatul.
Dupa aceasta data împaratii au devenit autoritari si tiranici ,urmarind instalarea unei monarhii absolutiste de drept divin,principatul fiind înlocuit în final cu DOMINATUL.
Dupa moartea lui Octavian s-au succedat patru dinastii,primele dinastii IULIA-CLAUDIA si FLAVIA.




Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org