Referat - Originile Imperiului Roman II

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
449
Etichete
originile, imperiului, roman
Descarcari
288
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Originile Imperiului Roman II


In 112 d.Hr puteai calatorii din Scotia pana-n desertul Sahara si sa ramai in Imperiul Roman. Având in vedere tehnologia si dupa doua mi de ani noi inc-a încercam sa unim Europa sub un singur guvern putem spune ca Imperiul Roman este unul dintre cele mai mari realizari ale omului. Romanii au luat imperiul lor sub un singur guvern, o moneda si-o singura limba in tot imperiul-un lucru pe care politicienii de azi pot doar sa-l imagineze.

Noi inc-a folosim alfabetul roman,numerele romane,lunile roman.

Romanii au inventat cimentul,geamurile de sticla,cupola,încalzire centrala,blocuri de locuinte,sanatate publica,bai publice,spitale,un sistem postal,o brigada de pompieri,serviciul social si comertul international. Drumuri romane apeducte romane si cladiri exista si azi.

Latina-limba materna a romanilor este la baza majoritate a limbilor europene ca:italiana,spaniola franceza si engleza. Latina este predata in multe scoli chiar daca este o limba moarta de secole.

La întrebarea „unde a început totul?” (legat de imperiul roman) avem doua raspunsuri.

Dovezile arheologilor arata ca începutul Romei se afla aproximativ prin anii 1600 i.Hr ca o adunatura de casute rotunde din lemn pe cele sapte coline aflate langa râul Tiber la granita dintre Etruria in centrul Italiei.
Versiunea celor doua legende:
Prima legenda este ceea spusa de poetul roman Virgil prin poezia „Aenid”, in care spune ca romanii sunt urmasii unui mare razboinic troian pe nume Aenas.
O alta legenda spusa de istoricul Livy in sec I i.Hr descria cum Roma a fost construita de soldatul fermier Romulus in 753 i.Hr. Despre Romulus si fratele s-au geaman Remus se spune ca au fost crescuti de-o lupoaica si ca au fost fii zeului Marte (zeul razboiului). Legenda spune ca atunci când au devenit adulti s-au asezat in locul unde au fost gasiti de lupoaica. Remus a fost ucis de fratele sau Romulus. Asezarea construita de ei a fost numita Roma dupa Romulus.

Oricare dintre cele doua le


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org