Referat - Patriotismul

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
588
Etichete
patriotismul
Descarcari
260
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Patriotismul


Din punct de vedere religios fiecare cuvant (termen) defineste obiectul, fiinta, persoana, ideea, principiul, fenomenul etc.

PATRIA este vatra stramoseasca a intregului neam sau a intregii natiunii care se asuma peste spatiu si timp in stramosi, comunitatea prezenta si cea viitoare;intr-o situatie nefericita in care patria ca spatiu geografic este ocupata sau cucerita, ea ramane ca entitate indivizibila.

NATIUNEA este un dar multiplu oferit de Dumnezeu fiecarui popor, fiecarei rase; menirea natiunii este net superioara omului fiindca in cadrul natiunii sale omul se mantuieste sau se condamna; este formata numai din Elite si Modele

PATRIOTISMUL este un sentiment de dragoste pentru tara intr-un moment istoric determinat doar la timpul prezent. In comparatie cu Nationalismul este mult inferior, fiindca in timp ce patriotismul asuma TARA sau COMUNITATEA prezenta Nationalismul incorporeaza in sine cele 3 mari iubiri:
DRAGOSTEA DE DUMNEZEU
DRAGOSTEA DE NATIUNE
DRAGOSTEA FATA DE TARA

Cu alte cuvinte daca patriotismul are doar timpul prezent, Nationalismul corespunde trecutului, prezentului si viitorului; nu este obligatoriu ca natura religioasa, Nationalismul este intotdeauna religios si in cazul nostru ortodox.


BISERICA/CRESTINISMUL este ca un privilegiu fata de toate natiile, popoarele si rasele umane, crestinismul s-a contopit dintr-un inceput (sec I), ba chiar dinaintea acestuia, din vremea lui Zalmoxis prin monoteismul precrestin sau chiar crestin (cu natiune primordiala Thraco-pelazgo); este aura unei natiuni.



Personalitati ale istoriei


1.Zalmoxis
Considerat zeu, reformator al religiei sau profet, Zalmoxis întrupeaza geniul religios al daco-getilor, pentru ca, în ultima instanta el reprezinta spiritualitatea autohtonilor, a acelor stramosi aproape mitici învinsi de romani.
Putine referinte antice descriu,nu intotdeauna la fel ,zeul suprem al daco-getilor,Zamolxis prezentindu-l fie


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org