Referat - Periscopul

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
827
Etichete
periscopul
Descarcari
428
Nota
0 / 10 - 0 voturi






Cuprins











Pag.

1.
Introducere
2

2.
Continut
2

2.1
Legea reflexiei
2

2.2
Materiale folosite pentru crearea stratului reflectant
3

2.3
Periscopul
5

3.
Concluzii
6

4.
Bibliografie
7

 1. Introducere

Optica se bazeaza pe un numar cât mai mare de instrumente si aparate care sa satisfaca necesitatile practice date. Aceste instrumente si aparate sunt alcatuite din componente optice, care, în raport cu tipul respectiv, îndeplinesc anumite functii bine determinate.
Una dintre aceste componente optice o reprezinta oglinzile.
În raport cu forma suprafetelor reflectate, oglinzile pot fi oglinzi plane sau oglinzi sferice, acestea din urma fiind concave sau convexe.
Ori de câte ori o suprafata plana se caracterizeaza printr-un coeficient de reflexie mare, aceasta poate fi considerata, din punct de vedere optic, o oglinda plana.
Oglinzile plane pot fi obtinute astfel:
prin depunerea unui strat reflectant pe una dintre cele doua fete ale unui suport transparent, cu suprafetele plan-paralele si de grosime convenabila;
prin slefuirea cât mai fina a suprafetei plane a unui suport netransparent cu fetele plan-paralele;
prin folosirea suprafetei plane de separare dintre doua medii transparente cu indici de refractie diferiti, care poate reflecta o mare parte din lumina incidenta.
Când suprafata plana reflecta numai o parte din lumina incidenta, cealalta parte fiind transmisa, oglinda obtinuta se numeste oglinda semitransparenta sau divizor de fascicul.


2. Continut


2.1. Legea reflexiei

Numim reflexie fenomenul care apare la suprafata de separatie a doua medii optice care consta in intoarcerea luminii in mediul optic din care provine.
Legile reflexiei:
Raza incidenta, normala la suprafata de separatie in punctul de incidenta si raza reflectata se gasesc in acelasi plan de incidenta.
Unghiul de incidenta este egal cu unghiul de reflexie










Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org