Referat - Piata agentiilor de turism

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
384
Etichete
piata, agentiilor, turism
Descarcari
285
Nota
0 / 10 - 0 voturi








Agentie de turism
Iunie 2003

Piata
Dupa 1989, în România turismul a înregistrat o evolutie descendenta, semnalându-se diminuari alarmante la majoritatea indicatorilor specifici din domeniu. În ultimii ani valorile acestor indicatori s-au stabilizat si pe alocuri se înregistreaza chiar usoare cresteri. Unul dintre motive îl reprezinta dezvoltarea unei clase de mijloc, care are tendinta de a cheltui sume ceva mai mari de bani pentru satisfacerea nevoilor de ordin superior (printre care si cele legate de loisir – petrecerea timpului liber).
În ceea ce priveste agentiile de turism, acestea îndeplinesc rolul de intermediar între agentii economici care presteaza servicii turistice, pe de o parte si turisti, pe de alta parte. Activitatile acestor firme constau în producerea, comercializarea si promovarea unor aranjamente turistice diverse, ca si vânzarea de servicii turistice izolate.

În functie de natura activitatilor pe care le desfasoara, agentiile de turism se împart în doua categorii: agentii touroperatoare (care au dreptul sa creeze propriile programe turistice) si agentii detailiste, cunoscute si ca “agentii de voiaj” (revânzatoare, care nu realizeaza programe turistice).

Din oferta unei agentii de turism fac parte de obicei mai multe sau toate serviciile enumerate mai jos: bilete de odihna si tratament în statiunile din tara, tabere si programe educationale (lingvistice, de creatie, cultural-educative) pentru elevi si studenti, sejururi internationale în sistem hotelier sau “homestay” (gazduire la familii), circuite interne si mai ales internationale, transport turistic cu mijloace de transport proprii – în tara si strainatate – ca si rezervari de bilete pentru avion / tren, asigurari















medicale, carte verde, asigurare auto (RCA). Agentiile de turism importante se implica, la cerere, în organizarea de conferinte, congrese, seminarii si diverse alte evenimente.

Cu cât o agentie de turism presteaza mai multe dintre aceste servicii si chia


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org