Referat - Pierderea biletelor

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
324
Etichete
pierderea, biletelor
Descarcari
226
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Pierderea biletelor
I.L. Caragiale este unul dintre cei 4 mari clasici ai litereatrii romane alaturi de Eminescu , Creanga si Slavici.
Scriitor care a abordat proza si dramaturgia, Caragiale este unul dintre marii scriitori care a dat stralucire cuvantuli romanesc .
Nuvela,, Doua loturi,, ne prezinta drama micului functionar care incearca sa-si depaseasca conditia materiala prin intermediul norocului, naratiunea se face la persoana a-III-a scriitorul fiind prezent participand la actiune. Prozatorul mentine treaza atentia cititorului prin imbinarea dialogului cu naratiunea .
EXPOZITIUNEA
In primul moment autorul ne prezinta cadrul modest in care locuieste familia Popescu . Cei 2 soti sunt oameni linistiti care isi duc existenta impreuna domnul Lefter este obsedat de severitatea sefului sau de la minister care este un om capricios si orgolios. Linistea lor este tulburata de cap.Pandele care intra in casa si îi spune dl.Lefter ca s-au tras lozurile castigatoare.dl. Lefter convins ca nu are noroc a imprumutat de la cap. Pandele o suma cu conditia sa-i ofere zece la suta din castig.
INTRIGA
Intriga consta in pierderea biletelor castigatoare pe baza carora trebuia sa fie incasati banii
DESFASURAREA ACTIUNII
In prima parte dl.Lefter incepe sa caute biletele rascolind toata casa eforturile lor sunt zadarnice de oarece biletele nu sunt de gasit.Afla de jacheta cenusie pe care doamna Popescu o daduse unei chivute pe niste farfurii.
Urmeaza drumul la tiganci si luarea lor la sectia de politie deoarece nu gasise biletele, apoi urmeaza intalnirea dl.Lefter cu seful sau care ii atrage atentia sa se intoarca la slujba.
Dl. Lefter fala ca tigancile au fost eliberate si face un drum in noapte la ele aici este


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org