Referat - Plan de afaceri - baza sportiva

Categorie
Referate Management
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
625
Etichete
plan, afaceri, baza, sportiva
Descarcari
295
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Baza sportiva
Octombrie 2002

Piata
În contextul economic actual este recunoscuta pe plan mondial tendinta de crestere a timpului liber în dauna timpului de munca, de transport, de odihna. Astfel, apare nevoia fireasca a populatiei de a beneficia de servicii de agrement tot mai diversificate, pentru a le satisface într-un mod cât mai complex dorintele si aspiratiile.
În categoria serviciilor de agrement, un loc tot mai important îl ocupa cele sportive, în strânsa concordanta cu constientizarea pe scara larga a rolului pozitiv pe care îl au miscarea si sportul în dezoltarea armonioasa a individului. În tarile dezvoltate (din toate punctele de vedere) exista un adevarat cult în aceasta privinta în rândul maselor largi ale populatiei, iar activitati ca jogging-ul, cross-urile populare (alergari cu participare larga), mersul pe bicicleta, înotul se constituie în adevarate fenomene de masa.

În tara noastra, aceste activitati nu au luat o asemenea amploare, desi este în general recunoscuta importanta pe care o are sportul în asigurarea starii de sanatate a populatiei. A început si în România sa se practice jogging-ul (alergarea de dimineata sau de seara), se merge cu bicicleta, se practica diferite sporturi. Între acestea din urma, un loc special îl ocupa fotbalul, ai carui practicanti depasesc probabil ca numar amatorii tuturor celorlalte sporturi care se pot practica în mod organizat. Pe locurile urmatoare se situeaza basketul, care câstiga tot mai multi adepti si tenisul.

În ceea ce priveste baza tehnico-materiala la nivel national, situatia s-a deteriorat pe masura trecerii timpului, în conditiile în care proprietarii acestor baze (aflate în marea lor majoritate în proprietatea statului, reprezentat fie prin Directiile Judetene pentru Tineret
si Sport, fie prin primarii) nu au beneficiat de fonduri pentru mentinerea si, cu atât mai putin, pentru modernizarea acestora.

Clientii
Clientii sunt în majoritate tineri pâna în 35 de ani, dar exista si numeroase persoan


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org