Referat - Porturile Americii II

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
391
Etichete
porturile, americii
Descarcari
297
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Porturile Americii II


Fatada atlantica a Americii anglo- saxone a fost prima dintre regiunile geografice ale Americii de Nord, care au fost cunoscute si explorate de europeni, devenind astfel o veritabila rampa in colonizarea acestor state (SUA si Canada). Au aparut astfel inca din secolul al XVI- lea, mici porturi intemeiate de navigatorii spanioli, britanici, francezi si olandezi.
Dar marile porturi nord americane se individualizeaza practice incepand cu secolul al XIX- lea, odata cu industrializarea, “goana dupa aur”, colonizarea si umanizarea vestului, dezvoltarea schimburilor comerciale ale celor doua state cu lumea exterioara. In mod cert orasul- port New York s-a afirmat ca cel mai important port al SUA, deservind un vast areal geographic, alaturi de acesta, porturi atlantice importante sunt: Quebec si Halifax (Canada), Boston, Philadephia, Norfolk, New Orleans (SUA) s.a.

Porturile Canadei la Oceanul Atlantic:
Saint John, Halifax, Corner Brook, Saint John’ s, Sept Jules, Quebec.

Quebec- oras- port situat in estul Canadei, in estuarul fluviului Sf. Laurentiu, la 46 50’ LN si 71 30’ Lg.V, la circa 1.335 km de Oceanul Atlantic.
Orasul a fost intemeiat la inceputul sec. al XVII- lea, cand a devenit centrul emigratiei europene, resedinta Canadie Franceze.
In present orasul Quebec are o populatie de 645.550 loc. si este un puternic centru industrial, economic si cultural.
Portul Quebec dispune de conditii naturale deosebite, lungimea cheiurilor este de 7,2 km instalatii portuare moderne. Este un important port Canadian de pe fatada Oceanului Atlantic. Traficul annual este estimat la 40 mil.t.

Halifax- oras- port situat pe tarmul sudic al Peninsulei Noua Scotie, intr- un golf adanc al Oceanului Atlantic, la 44 39’ LN si 63 33’ Lg.E.
Orasul a fost intemeiat in anul 1749, dezvoltandu- se foarte rapid din punct de vedere economic si commercial reprezentand fereastra Canadei la Atlantic.
In prezent orasul are o populati de 320.501 loc si o pronuntata func


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org