Referat - Principalele dispozitive ale calculatorului

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
391
Etichete
principalele, dispozitive, ale, calculatorului
Descarcari
274
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Principalele dispozitive ale calculatorului



Dispozitive de intrare :

Tastaura este un dispozitiv de intrare care face parte obligatoriu din configuratia minima a unui calculator. Prin intermediul ei utilizatorul poate sa transmita comenzi si sa introduca date. Tastele de pe tastatura sunt împartite în 4 blocuri de taste :
Tastatura alfanumarica este folosita pentru introducerea datelor si comenzilor, si este formata din tastele care contin cifrele, literele, caracterele speciale si tastele Enter, Tab, Esc, PrintScreen si Pause/Break.
Tastatura de editare este folosita pentru deplasarea cursorului si corectarea textelor, si este formata din din tastele cu sageti si testele PageUp, PageDown, Home, End, Insert, Delete si BackSpace.
Tastatura numerica este folosita pentru introducerea datelor numerice, si este formata din tastele pentru cifre, pentru operatii aritmetice si tasta punct.
Grupul tastelor functionale este format din tastele notate cu F1, F2 … F12.
Pe lânga cele 4 blocuri de taste, mai exista si tastele reci (Ctrl, Shift si Alt), care împreuna cu tastele calde (cele din tastatura alfanumerica) genereaza combinatii care pot fi întelese de calculator; si tastele comutator (Caps Lock, Num Lock si Scroll Lock).
La ora actuala exista mai multe tipuri de tasturi, dar cele mai importante sunt : tastatura anglo-saxona (QWERTY) si tastatura franceza (AZERTY).

Mouse-ul este cel mai raspândit dispozitiv de indicare si sa impus odata cu aparita interfetelor grafice. Mouse-ul este un dispozitiv pentru care ecranul calculatorului devine o masa virtuala de lucru. Pe aceasta masa viruala, pozitia mouse-ului este marcata printr-un semn grafic, numit cursor de mouse. Acest cursor este diferit de cursorul de care arata pozita în care va fi scris un caracter pe ecran, de la tastatura. Mouse-ul are mai multe butoane (doua sau trei butoane) si se poate deplasa pe masa reala (pad).
Cu ajutoarul mouse-ului se pot executa patru operatii :
operatia de indicare (point) – prin ca


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org