Referat - Procesul de vaporizare

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
501
Etichete
procesul, vaporizare
Descarcari
387
Nota
0 / 10 - 0 voturi

ARGUMENT




































PROCESUL DE VAPORIZARE


Vaporizarea apei în cazan este strâns legata în fluxul de caldura care trece prin peretele tevilor vaporizatoare. Acesta este determinat de diferenta de temperatura între peretele tevii si apa care circula în interiorul ei, precum si de rezistenta fata de schimbul termic global prin perete. Coeficientul de convectie termica, de la peretele interior al tevilor de apa de fierbere, este unul din factori. Se depinde de modul de vaporizare. Acestea pt fi caracterizate grafic ca în figura 2 pentru un tub încalzit prin care curge agentul termic.
Fiecare punct al graficului reprezinta un anumit regim de functionare al tubului. În abscisa este trecuta diferenta de temperatura, tp - tj între perete si agentul termic.
La diferenta de temperatura, carora le corespunde un flux termic. La diferenta de temperatura carora le corespund fluxurile termice, de pe portiunea A-B a curbei reprezentativ aparatului de caldura este prea mic pentru a se realiza vaporizarea apei.
Fluxurile termice reprezentate prin punctele de pe portiunea B-S produc un fenomen de fierbere locala.
Pe peretii tubului se formeaza bule de vapori, care se condenseaza.
Fluxurile termice corespunzatoare portiunii S-C sunt suficient de mari pentru a produce bule de vapori, respectiv vaporizarea în întreaga masa a apei.
Vaporizarea descrisa numita globular este caracterizata printr-un coeficient de transfer termic foarte ridicat. Din acest motiv diferenta de temperatura între perete si fluid este mica. Când fluidul termic este mai mare, bulele de vapori de pe peretele tubului formeaza o particula de abur coeficient de transfer termic scazut. Pentru portiunea C-D fiecare are un caracter de tranzitie. Punctul C se numeste punctul de deviere de la vaporizarea globala, iar punctul D, în care fierberea devine net. Temperatura peretelui tubului creste foarte repede. Între punctele D-E vaporizarea peliculara este nestabila, iar pentru punctele situate dupa


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org