Referat - Produse cosmetice si de parfumerie

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
528
Etichete
produse, cosmetice, parfumerie
Descarcari
226
Nota
0 / 10 - 0 voturi

PRODUSE COSMETICE SI DE PARFUMERIE
Generalitati


Produse cosmetice si de parfumerie sunt amestecuri de substante chimice naturale sau sintetice, care se folosesc in scopul ingrijirii corpului omenesc,in vederea asigurarii mentinerii echilibrului fiziologic si a starii de sanatate corespunzatoare.
Denumirea lor deriva de la cuvantul grecesc “Kosmeticos”,ce inseamna igiena pielii.
Progresele stiintei si tehnicii au precizat si fundamentat factorii care intervin in fizilogia pielii.Acesta a determinat o largire a gamei de materii prime si implicit a sortimentelor care sa acopere necesitatile de utilizare.
Trebuie remarcat faptul ca produsele cosmetice si de parfumerie sunt folosite pentru organismul sanatos.Deci,cosmetica se bazeaza pe igiena si estetica.
Notiunea cuprinde o sfera mai larga si anume de:
-Cosmetica fiziologica bazata pe ingrijirea pielii, fetei, corpului, a parului etc., pentru a le asigura functii de nutritie si dezvoltare normala.
-Cosmetica decorativa bazata pe obtinerea unui aspect cat mai placut,curat si atragator.
Tehnologia obtinerii produselor cosmetice si de parfumerie consta in procese de conditionare.
Obtinerea in faza pilot productiv (pentru produsele noi lansate in vederea prospectarii pietii si a formulelor proprii), dar mai ales la scara industraiala a produselor cosmetice realizeaza un dublu scop , si anume : valorificarea resurselor de materii prime naturale, prin transformarea in produse de larga si eficienta utilitate, dar si producerea bunurilor de larg consum.
Inainte de a introduce in consum un produs cosmetic, dupa ce cercetarile si probele de laborator au dat completa satisfactie, se efectueaza aplicatii sistematice si “teste epicutanale” in clinici de specialitate,atat cu produsul respectiv,cat si - dupa caz – cu unii componenti ai retetei spre a verifica eficienta produselor si respectiv inofensivitatea acestora sau a componentilor pe care i


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org