Referat - Psihologie developmentala

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
372
Etichete
psihologie, developmentala
Descarcari
946
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Violenta se converteste treptat în lege si averea în cunoastere. Ellen Kay numea veacul XX Secolul Copilului. Piéron observa ca în momentul nasterii fiecare dintre noi reprezinta un candidat la umanitate si ca atare o potentialitate care va urca treptele umanizarii doar sub actiunea sinergica a factorilor educativi. Vârsta copilariei este incontestabil mai lunga la om decât la orice alta specie.
Orientarea teleomorfa apare desueta pentru ca a interpretat psihicul copilului dupa tiparele oferite de cel adult. Teoria Homunculus-ului în baza careia copilul este un om la scara redusa va fi detonata si ramasa - prin urmare - fara temei în urma interventiei lui J. J. Rousseau - autorul romanului Emil sau despre Educatie - 1762. A ramas celebra si de o înversunata actualitate invitatia pedagogului francez - Începeti prin a studia mai bine pe elevii vostri caci desigur nu-i cunoasteti deloc.
Comenius, Rousseau, Pestalozzi si Frobel au amorsat prin clasicismul pedagogic tectonica responsabila de punerea si dispunerea în relief a Psihologiei Copilului. Metoda experimentala si statistica prin reprezentantii lor au asigurat si explicat azimutul Psihologiei Vârstelor. A. Binet & Th. Simion proiecteaza Scara Metrica a Inteligentei în 1909. Wallon fondeaza Laboratorul de Psihologie a Copilului. Dupa opinia lui ontogenetic survine seria de crize ce restructureaza izocron personalitatea individului.
Daca Piaget e preocupat de geneza logicii, Wallon ce acorda în traficul sau curentul de opinie prioritate afectivitatii apare interesat de geneza fiintei umane - fenomen ambasat prin inter-relationarea cu semenii. Psihologul francez e cel care introduce însa conceptul de Durata Concreta - ansamblul transformarilor cantitative / calitative pe care omul le itinereaza brusc sau lent ca urmare a raporturilor stabilite de acesta cu ambianta. J. Piaget e ctitorul Epistemologiei Genetice în baza careia se abordeaza si califica structurile operatorii antrenate sau manipulate pe tr


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org