Referat - Sfintii Apostoli Petru si Pavel

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
386
Etichete
sfintii, apostoli, petru, pavel
Descarcari
281
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Sf Apostol Iacov al lui Zevedeu




APOSTOL – trimis, purtator de cuvant. Apostolii sunt cei 12 barbati alesi de Iisus, care au fost “trimisi”sa predice Evanghelia si au primit (in ziua Pogorarii Duhului Sfant) harul de a vorbi in mai multel imi si de a face minuni. Ca simpli oameni, Apostolii n-ar fi putut implini sarcina divina care le-a fost incredintata. Despre alegerea lor scrie Sf Evanghelie dupa Matei (cap 10, vers 3-5, 7-8 si 19-20) si ii numeste: “Intai Simon, cel numit Petru, si Andrei, fratele lui; Iacov al lui Zevedeu si Ioan, fratele lui; Filip si Vartolomeu, Toma si Matei vamesul, Iacov al lui Alfeu si Levi ce se zice Tadeu; Simon Cananeul si Iuda Iscarioteanul, cel care L-a vandut. Pe acesti 12 I-a trimis Iisus, poruncindu-le si zicand: …si mergand, propovaduiti, zicand: S-a apropiat imparatia cerurilor. Tamaduiti pe cei neputincionsi, inviati pe cei morti, curatiti pe cei leprosi, pe demoni scoateti-i… nu va ingrijiti cum sau ce veti vorbi, caci se va da voua in ceasul acela ce sa vorbiti; fiindca nu voi sunteti care vorbiti, ci Duhul Tatalui vostru este care graieste intru voi”. Trimiterea la propovaduire a Sf Apostoli va fi poruncita de Mantuitorul si dupa Inviere: “Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la toata faptura” (Marcu 16,15). Despre activitatea si destinul Sf Apostoli, dupa Inaltarea la cer a Mantuitorului, aflam din cartea Noului Testament, intitulata Faptele Apostolilor .

Sfantul Iacov, fiul lui Zevedeu, era din Betsaida Galileii, dintr-o familie de pescari si a fost frate cu Sf Evanghelist Ioan, cuvantatorul de Dumnezeu, si era unul din cei doisprezece Apostoli, chemat de Domnul la ucenicie de la “vanarea pestilor”. A fost numit Iacov cel Mare, spre a-l deosebi de Apostolul cu acelasi nume, care a fost cel dintai episcop al Ierusalimului si care s-a numit Iacov cel Mic.
La chemarea Domnului, cei doi frati au lasat mrejele si pe tatal lor si au urmat pe Hristos. Ei stiau, ca fosti ucenici ai Botezatorului, ca Iisus e


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org