Referat - Sfintii Trei Ierarhi

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
382
Etichete
sfintii, trei, ierarhi
Descarcari
292
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Sfintii Trei Ierarhi

Pe cei trei Sfinti Parintii Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigore Teologul si Ioan Gura de Aur îi sarbatorim împreuna ca pe cei mai mari Învatatori si Pastori ai Bisericii din toata istoria crestinatatii.
Plini de întelepciune, ei au explicat poporului bine credincios învatatura Sfintei Scripturi cum nimeni nu a reusit pâna la ei, dar nici dupa ei. Ei au învatat poporul prin scrieri si cuvântari pline de întelepciune si dragoste. Au luptat mereu împotriva învataturii gresite dând exemplul viu prin cuvântul grait si scris si prin faptele lor, aratând adevarata credinta în Dumnezeu Cel Viu si Adevarat.
Poporul i-a iubit tare mult. Unii dintre crestini îl considerau pe Sfântul Vasile cel mai mare dintre cei trei de aceea i-au spus Cel Mare pentru ca acesta a întrecut mult în cuvinte nu numai pe cei din vremea lui, ci si pe cei dinainte, împlinind prin fapte ceea ce spunea.
Sfântul Vasile cel Mare a trai între anii 330-379 si se sarbatoreste la 1 si la 30 ianuarie. S-a naswcut într-o familie de crestini si a iubit învatatura pe care a primit-o la cele mai bune scoli. A ales sa-L slujeasca pe Dumnezeu ca si calugar, ajungând preot apoi episcop. A avut mare grija de bolnavi, orfani si batrâni.
Altii erau de parere ca Sfântul Grigorie este mai mare, pentru ca toti se minunau de cuvintele sale blânde si dulci ca mierea, cât si de puterea si adâncimea gândului sau, pentru ca el întelegea cu usurinta, de aceea lui i se spunea Cuvântatorul de Dumnezeu.
A trai între anii 330-389, se sarbatoreste la 25 si 30 ianuarie. A fost fiul unui episcop crestin, bucurându-se de o educatie aleasa în familie. A fost bun prieten cu Sfântul Vasile cel Mare si amândoi cunoscând doua drumuri spre scoala si spre biserica. Sfântul Grigorie Cuvântatorul de Dumnezeu a tinut predici frumoase ca episcop, pe întelesul oamenilor, fapt care i-a adus numele.
Alti oameni îi dadeau întietate Sfântului Ioan, aruia i-au spus Sfântul Ioan Cel cu Gura de Aur, mai mester la cuvânt si îndemnato


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org