Referat - Societatile de investitii si fondurile mutuale

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
419
Etichete
societatile, investitii, fondurile, mutuale
Descarcari
263
Nota
0 / 10 - 0 voturi











Societatile de investitii si fondurile mutuale


























Cuprins :
Piata de capital in Romania
Bursa – trasaturi generale
Societatile de investitii
Fondurile mutuale






I.Piata de capital in Romania



Prin intermediul acestui material am dori sa facem o prezentare a principalelor modalitati de investire si economisire oferite de piata financiara a Romaniei in momentul de fata. Vom incerca sa prezentam componentele si interactiunile care apar intre ele. In tara noastra am putea investi si economisi in:
"Banci si alte institutii financiare"
“Fonduri de investitii”
"Actiuni cotate”
"Piete la termen"
"Alte investitii"
Care sunt oportunitatilor de economisire si investitie oferite pe piata de capital din Romania?
Piata de capital reprezinta o piata specializata unde se intalnesc si se regleaza in mod liber cererea si oferta de active financiare pe termen mediu si lung. Concret, este vorba despre o piata pe care se tranzactioneaza in mod liber valori mobiliare (actiuni, obligatiuni), piata ce are drept rol principal mobilizarea capitalurilor persoanelor (fizice/juridice) care economisesc (cumparatorii de actiuni si obligatiuni) si care urmaresc plasarea profitabila a acestor capitaluri; aceste fonduri sunt atrase de catre emitentii de actiuni/obligatiuni, ce sunt in cautare de capital in vederea finantarii unor proiecte de investitii.
In functie de momentul in care se realizeaza tranzactia, piata de capital se imparte in doua segmente:
Piata primara. Este piata pe care emisiunile noi de valori mobiliare sunt negociate pentru prima data. Concret, este vorba de procesul prin care intermediarii financiari, care de regula fac legatura intre societatea emitenta si investitori, se obliga sa plaseze valorile mobiliare nou emise in schimbul unui comision.
Piata secundara. Odata puse in circulatie valorile mobiliare pe piata primara, acestea fac obiectul tranzactiilor pe piata secundara. Functionarea efectiva a pietei secundare se realizeaza prin in


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org