Referat - Strabismul

Categorie
Referate Medicina
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
323
Etichete
strabismul
Descarcari
210
Nota
0 / 10 - 0 voturi




Strabismul - privirea incrucisata


Generalitati
Strabismul reprezinta o afectiune vizuala in care ambii ochi nu au capacitatea de a focaliza aceeasi imagine in acelasi timp. Cel mai adesea apare in copilarie. Uneori strabismul mai este numit si "ochi-incrucisati", "privire crucisa". In mod normal, musculatura din jurul fiecarui ochi determina miscarea sincrona in aceeasi directie si in acelasi timp a ambilor ochi. Strabismul apare atunci cand musculatura oculara nu mai functioneaza corect pentru coordonarea miscarilor oculare. Atunci cand musculatura globilor oculari nu functioneaza corect, ochii nu mai sunt centrati corect si creierul are dificultati in suprapunerea celor doua imagini ce provin de la fiecare glob ocular. 

Cauze
Cel mai adesea cauzele strabismului prezent in copilarie sunt necunoscute, desi se pare ca acesta se intalneste mai frecvent in unele familii. Uneori strabismul se dezvolta in urma suprasolicitarii vederii pentru compensarea altei afectiuni oftalmologice, ca de exemplu prezbitismul (diminuarea treptata a puterii de acomodare a ochiului, care antreneaza o stanjenire a vederii de aproape). La adulti strabismul poate aparea in urma afectarii globilor oculari sau a vaselor de sange de la nivelul acestora. Cauzele de strabism si de pierdere a vederii la adult sunt diverse: tumorile craniene sau oculare, boala Graves (boala autoimuna a glandei tiroide care determina hipertiroidie), accidentele vasculare cerebrale si diverse afectiuni musculare sau nervoase.


Simptome
Copiii care au strabism pot fi uneori diagnosticati cu usurinta doar prin simpla obervare a pozitiei globilor oculari. Cele mai frecvente semne vizibile sunt : - globii oculari nu privesc in aceeasi directie in acelasi timp - globii oculari nu se misca coordonat (directia care afecteaza cel mai mult miscarile oculare depinde de tipul de strabism prezent la persoana respectiva) - privirea incrucisata sau inchiderea unui ochi la lumina stralucitoare - inclinarea s


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org