Referat - Tehnologia de fabricare a arborelui unei masini electrice

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
348
Etichete
tehnologia, fabricare, arborelui, unei, masini, electrice
Descarcari
217
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Facultatea de Inginerie Electrica










Tehno3:

Tehnologia de fabricare a arborelui unei masini electrice

















Profesor:
Dr Ing Petre Vasile
Data predarii:19.12.2006

1. Prezentarea principalelor prelucrari prin aschiere

In constructia de masini, aparate electrice si echipamente electrice intra piese, organne de masini, construite din materiale metalice care necesita o prelucrare precisa implicand procedee tehnologice diverse.

Prelucrarile prin aschiere cuprind strunjirea, gaurirea, filetarea, rabotarea, mortezarea, brosarea, rectificarea.

Prelucrarea prin aschiere indepartarea de pe suprafata semifabricatului a adaosului de material sub forma de aschii. Desprinderea aschiei de pe semifabricat presupune o miscare relativa intre scula si piesa. Miscarea necesara detasarii aschiilor se numeste miscarea principala iar miscarea care asigura eliberarea de aschii se numeste miscare de avans.
Cei mai importanti parametrii care caracterizeaza o prelucrare prin aschiere sunt: adancimea de aschiere, avansul, viteza de aschiere, turatia.

Strunjirea este operatia de preluicrare prin aschiere a suprafetei exterioare sau interioare, a pieselor ce reprezinta corpuri de rotatie, cu ajutorul cutitelor pe masini unelte din grupa strugurilor.
Piesa de prelucrat executa o miscare de rotatie, iar scula scula executa miscarea de avans. Strunjirea se poate realiza in una sau mai multe treceri, in decursul carora se realizeaza degrosarea, semifinisarea, finisarea.
Formele cutitelor de strung corespund operatiei pe care trebuie sa o realizaze, fixarea cutitelor se realizeaza cu ajutorul unor suporturi. Pentru prelucrare, piesa se prinde in diferite dispozitive: universal cu trei bancuri, varfuri, inima de antrenare.
Strungurile utilizate pot fi de diverse tipuri, pornind de la strungul normal pana la strunguri cu comanda cu program ( strunguri carusel, strunguri revolver, strungul frontal, strunguri de copiat, strunguri automate si semiautomate).

C


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org