Referat - Transportul si comprimarea gazelor

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
572
Etichete
transportul, comprimarea, gazelor
Descarcari
371
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Transportul si comprimarea gazelor

Instalatiile pentru tranport si comprimarea gazelor sunt importante mai ales in rafinarii , unde se folosesc cantitati mari de gaze .
Transportul gazelor prin conducte se realizeaza cu ajutorul pompelor pentru gaze .
Deasemenea prelucrarea gazelor in diferite procese tehnologice in industria chimica , se face in general la presiuni ridicate fata de presiunea atmosferica .
Transportul gazelor implica anumite particularitati fata de cel al lichidelor , legate in special de proprietatea gazelor de a fi compresibile , ca reactie secundara aparand degajarea de caldura .
Construirea si functionarea utilajelor si instalatiilor din industria chimica se leaga nemijlocit de aspectele tehnico-economice ale proceselor de fabricatie.
Din acest motiv , cresterea eficientei economice a industriei chimice este conditionata de imbunatatirea permanenta a performantelor constructive functionale ale utilajelor si instalatiilor .
Utilajele si instalatiile trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii fundamentale : rezistenta mecanica , siguranta maxima de functionare , capacitate optima de productie in conditiile asigurarii tuturor indicatorilor de calitate a produsului finit .
Transportul gazelor prin conducte se realizeaza cu ajutorul pompelor pentru gaze .
In acest proiect vom studia transportul si comprimarea gazelor in diferite procese tehnice din industria chimica cu ajtorul ventilatorului centrifugal , determinand astfel viteza de curgere a gazelor prin conducte si determinarea relatiei dintre debitul de aer transportat si turatia motorului .
Aceste instalatii de transport si comprimare a agazelor se pot grupa intr-un numar relativ strans de tipuri fundamentale , corespunzator operatiilor unitare si starii de agregare a materialelor prelucrate .
Pe structura acestor tipuri fundamentale , diverse variante constructive , intalnite azi in industria chimica au acelasi rol functional , dar se disting prin unele particularitati generate de carac


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org