Referat - Triunghiul Bermudelor

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
320
Etichete
triunghiul, bermudelor
Descarcari
188
Nota
0 / 10 - 0 voturi
















































Triunghiul Bemudelor reprezinta spatiul marin, de forma triunghiulara, situat în Oceanul Atlantic, cuprins între Insulele Bermude, Puerto Rico si Peninsula Florida. Denumit si Triunghiul Diavolului, acesta a devenit un subiect de mare interes începând cu secolul a XIX-lea. La acea vreme, marinarii se temeau de aceasta zona, despre care se povesteste ca „înghitise” numeroase vase.
Actul de nastere al notorietatii fenomenului îl considera ziua de 5 decembrie 1945 si este legat de disparitia unei escadrile de cinci bombardiere americane „Avenger”, din familia faimoaselor D.C.-uri. În acea zi, la putin timp dupa ora 14:00, pe un cer curat si albastru, „Zborul 19” (cum a fost codificat) a decolat de la baza Fort Lauderdale din Florida, pentru a efectua o patrulare de rutina, deasupra Atlanticului, în zona arhipelagului Bahamas, dar aparatele au disparut. Un avion de salvare, plecat de la baza din Banana River la ora 19:27 (care urma sa se întoarca la 20:30), va disparea, la rândul lui, în ciudatul triunghi. Capitanul unui vas care patrula prin zona avea sa declare ca, la ora 19:50, a vazut o explozie pe cer si ca i-sa parut ca avionul luase foc în aer, înainte de a lovi apa si de a exploda. A doua zi, marina americana a facut ample cercetari, fara a gasi însa vreo urma a avioanelor.
În anii care au urmat, misterioasele disparitii de nave si avioane au continuat, celebrul Triunghi ale Bermudelor dobândind o reputatie tot mai funesta. Povestirile fantastice, ca s-au adaugat legendei, mentionau faptul ca, în zona, instrumentele de navigatie ramâneau în pana, busolele nu mai functionau, vapoarele se scufundau în ape care fierbeau, iar avioanele explodau.
Termenul „Triunghiul Bermudelor” a aparut pentru prima oara în anul 1964, într-un articol publicat într-o revista americana. Triunghiul a devenit un mit, loc de atractie irezistibil pentru amatorii de senzatii tari.
Ulterior au fost emise numeroase si variate ipostaze, care


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org