Referat - Utilizarea facilitatii Goal Seek

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
313
Etichete
utilizarea, facilitatii, goal, seek
Descarcari
206
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Utilizarea facilitatii Goal Seek

Excel dispune de o serie de facilitati pentru a putea raspunde la întrebari de genul “Ce se întâmpla daca ?“. Presupunem ca avem o foaie de calcul, cunoastem raspunsul dorit, dar vrem sa rezolvam problema si în sens invers, adica sa gasim valoarea de intrare care conduce la un anumit raspuns. Pentru a putea rezolva probleme de acest tip se utilizeaza comanda Goal Seek.
Pentru a folosi comanda Goal Seek se formuleaza întâi problema, se introduc variabilele si formulele în foaia de calcul. Celula cu rezultate trebuie sa contina neaparat o formula iar formula respectiva trebuie sa contina referiri la alte celule din foaia de calcul, celule care contin variabile de intrare.
Pentru gasirea valorii de intrare care sa conduca la un anumit raspuns se vor parcurge urmatoarele etape:
Se selecteaza celula rezultat, care trebuie sa contina o formula si în care vrem sa obtinem o anumita valoare.
Se aplica comanda Tools, Goal Seek. Pe ecran apare caseta de dialog Goal Seek (figura 1).


Figura 1 – caseta de dialog Goal Seek

Caseta Set Cell contine celula selectata în etapa 1. Daca s-a sarit peste etapa 1, se scrie în aceasta caseta referinta celulei rezultat. În caseta To value se introduce solutia la care vreti sa ajungeti. În caseta By changing Cell se scrie referinta celulei de intrare. Aceasta celula trebuie sa contribuie la valoarea formulei din celula rezultat, specificata în Set Cell.
Se selecteaza butonul OK.

Goal Seek înlocuieste valoarea de intrare astfel încât solutia sa se apropie cât mai mult de solutia ceruta.

Aplicatie – Goal Seek

O persoana depune o suma la o banca pe termen de o luna cu o rata a dobânzii de 7%. Sa se calculeze, pentru un orizont de 12 luni suma din cont la începutul si sfârsitul fiecarei luni. Sa se calculeze valoarea din cont la sfârsitul perioadei pentru mai multe valori a sumei depuse. Sa se determine ce suma trebuie sa fie depusa astfel încât la sfârsitul perioadei suma din cont sa fie de 10.000 lei


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org